2018.12.11. kedd, Árpád, Árpádina

c_fekvo1

A BABA ÉS A MAMA EGY HELYEN!

A kecskeméti székhelyű mamaKÓd.hu Bt. az Új Széchenyi Terv TÁMOP 2.3.6.A-12/1. számú, „A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban” című pályázata 6 millió forintos támogatásának köszönhetően megkezdte működését. A jelenleg két fős mikrovállalkozás elsősorban online szolgáltatásai révén kíván a baba és mama teljes körű információs portáljává, sőt: meghatározó online közösségi oldalává válni. A projekt mottója: „Anyabőrben lenni jó!”

A mamaKÓd Bt-t két fiatal vállalkozó hölgy, anya és lánya alapította. Küldetésük: könnyebbé tenni az anyukák mindennapjait, segíteni életük, nőiségük megtartását.

A vállalkozás online szolgáltatásokat nyújt, elsősorban kismamák és babás mamák számára. E cél megvalósítására jött létre a mamakod.hu információs és szolgáltató baba-mama portál, melynek jelmondata: a baba és a mama egy helyen! A portál „E-fitt” aloldalán egyéni tanácsadást biztosít, mozgásprogramokat kínál, életmód-tanácsokkal szolgál, online mozgásstúdióként működik személyre szabott étrenddel és edzéstervvel. „Apró” aloldalán lehetőséget nyújt használt baba-mama termékek adásvételére, ingyenes cseréjére és továbbadására is. Magazin oldalán információt szolgáltat szabadidős, vakációs, baba-mama klubos, játszóházas programokról, hírekről, egészség-betegség és egyéb baba-mamás témákról valamint interaktív, közösségkovácsoló szolgáltatások is megtalálhatóak itt. A Az alapítók szándéka, hogy az oldalból babák és mamák meghatározó, országos ismertségű közösségi portálja váljék.

A projekt összköltségvetése 6,67 millió forint, melyből a pályázati támogatás mértéke 90%.
A fejlesztés eredményeként a vállalkozás megtervezte és kivitelezte szolgáltatásainak széles körű megjelenítésére alkalmas weboldalát és megkezdte a mamaKÓd.hu brand bevezetését. A weblap promóciós felület is; az e-fitt és apróhirdetési szolgáltatások biztosítása mellett a hirdetők feltérképezése és szervezése biztosítja a tagok folyamatos munkáját egyúttal a vállalkozás fenntartásához és növekedéséhez szükséges bevételeket.