2018.10.17. szerda, Hedvig

Moments365 – vállalkozó mamik hétköznapjai


Rendhagyó fotókiállítás nyílt november 7-én az Eötvös 10-ben. A Moments365 projektben Szabó Ági fotós mutatja be képeit harminc nőről – harminc anyáról, egyben harminc sikeres vállalkozóról.

 

moments365_pozsgaipetra6A fotók alanyait közös választott életformájuk köti össze. Mindannyian az anyaszerep mellett kezdtek új, önálló, otthonról – két mosás, etetés, leckeellenőrzés között is – végezhető vállalkozásba. A projektben minimális segítséget, a nemzetközi Clusterhaus proworking hálózattól egy ingyen igénybe vehető közösségi irodát kaptak, ahol találkozhatnak és ha kell, napi ügyeket is intézhetnek.

A projekt honlapján mindannyiuk történetét elolvashatod. Harminc különböző történet, különböző életút, melyből megtudhatod, hogyan jutottak el az önálló vállalkozás gondolatáig, kit mi motivált, hogyan sikerült az anyaszerep mellett új karriert építeni. És erőt meríthetsz az itt látottakból, olvasottakból: igen, lehet, így is lehet, otthonról is lehet, és neked is sikerülhet!
A projekt folytatódik, Te is elmondhatod a saját történetedet!

Családbarát munkahelyek – 2.


családbarát_munkahely1

A családbarát munkahelyi környezet megteremtésének sok olyan apróbb összetevője van, amik nem is annyira pénzt, mint inkább megfelelő hozzáállást igényelnek.

(tovább…)

Családbarát munkahelyek


családbarát munkahely

Választanunk kell-e karrier és család között? Vajon vannak-e olyan megoldások, amelyekkel a mérleg két karja egyensúlyba hozható? Bizonyára minden női, és nem kizárt, hogy férfi munkavállaló is szembesült már állásinterjún a családalapításra,- és tervezésre vonatkozó munkáltatói kérdésekkel.

(tovább…)