2018.12.11. kedd, Árpád, Árpádina

Csináljunk együtt mesét!


Elindítjuk mese rovatunkban a “Csináljunk együtt mesét!” interaktív, virtuális, mese-csináló tejszínhabos kakaó kuckónkat.

“A mese a mindenség kulcsa. A lélek ajtaján kopogtat.” (Jung)

Azt találtuk ki a mamaKÓd kis szerkesztőségében, hogy csináljunk együtt mesét. Azaz írjunk mesét veletek együtt! Ráadásnak pedig legyen interaktív és dinamikus.

Mit jelent ez pontosan?

csináljunk együtt mesét_toll2Első lépés:
Mi (a mamaKÓd szerkesztősége) kitaláljuk a mese címét, megírjuk a mese első fejezetét, illusztráljuk és megjelentetjük a mese rovatban.

Második lépés:
a., Szeretnénk ha Ti megírnátok a mese következő fejezetét, ahogy Ti szeretnétek, hogy folytatódjon, saját rajzzal/rajzokkal lehet illusztrálni és elküldenétek nekünk “Csináljunk együtt mesét” jeligére.
Kitalálhatjátok közösen is a mesét a gyerekkel összekuckózva egy-egy pohár meleg tejszínhabos kakaóval együtt.
b., Mi (szerkesztőség) is megírjuk a magunk folytatását.

Harmadik lépés:
A következő megjelenéskor publikáljuk a mi folytatásunkat valamint a beküldött verziók közül kiválasztunk hármat és azokat is a mi mese szövegünk alatt link formájában megjelentetjük. Így kapunk 4 verziót a mesére. Kedvünk szerint “szörfözhetünk” a virtuális mesetartalmak között eldöntve, hogy nekünk melyik folytatás tetszik a legjobban.

Ki is tudjátok nyomtatni a kiválasztott meséket a szöveg és a linkek alatt található “Kinyomtatom” ikonra kattintva. Így esti mesének is kiváló lehet a közösen megírt mesénk a gyerekkel összebújva a takaró alatt. És itt se sajnáljátok magatoktól azt az egy-egy pohár meleg tejszínhabos kakaót…

A meserészeket 1, maximum 2 hetente közöljük majd. Egy mese maximum 10 fejezetből áll, a 10. fejezet az utolsó, befejező rész lesz.
A végén publikáljuk a nekünk legszimpatikusabb meseváltozatot.

És ha tetszett a közös meseírás, akkor folytathatjuk egy következő történet kitalálásával és egy következőével és egy következőével…, mert az elme (főleg a gyermeki elme) kreativitása határtalan tud lenni… (mamaKÓd csapata)

csináljunk együtt mesét2